Sustenabilitate

Suntem pregatiti pentru sustenabilitate?

Cand spunem sustenabilitate ne referim la utilizarea resurselor naturale in asa fel incat sa fie pastrate pentru generatiile viitoare. De cand am integrat aceasta notiune in vocabularul nostru am inceput sa descoperim noi ramuri ale modului de viata. 

In ultimii ani, acesta a devenit chiar un factor cheie luat in considerare atunci cand apare decizia de cumparare. Potrivit unui studiu recent Accenture privind sustenabilitatea, 87% dintre consumatori prefera o optiune de ambalare ecologica atunci cand cumpara produse.

Ambalajele ecologice

Ambalajele ecologice au un potential enorm de a adauga valoare produselor, de a potenta imaginea marcii si de a dezvolta loialitatea clientilor. Sustenabilitatea si responsabilitatea fata de mediu sunt in zilele noastre o necesitate pentru toti proprietarii de marci care se lupta sa fie lider de piata.

In productia Diax folosim materiale care promoveaza circularitatea de-a lungul intregului lant valoric. Ca si in cazul reducerii deseurilor, am dezvoltat initiative pentru a utiliza mai mult continut reciclat si materiale returnabile pentru produsele noastre.
Ambalajelor sustenabile sunt:

  • realizate din materiale reciclate
  • realizate dintr-un singur material care e usor de reciclat
  • folosesc material in cantitate cat mai redusa
  • incurajeaza pe consumator sa il reutilizeze
  • pot fi redirectionate catre alte utilizari

Bucla Möbius

Simbolul international al reciclarii. Indica faptul ca produsul sau o anumita parte din componentele lui pot fi reciclate. Daca acest simbol este insotit de marcajul % atunci semnificatia acestuia se schimba in: produs ce provine din materiale reciclate in proportie de x%.

Simbolul eco-ambalajului

Punctul Verde – simbolul international care indica faptul ca producatorul a avut o contributie financiara la o schema de recuperare si reciclare a ambalajelor. Nu inseamna neaparat ca ambalajul poate fi reciclat sau ca este din material reciclat.

Hartie si carton

Simbolul cu codul 22 reprezinta hartia simpla, care este cel mai usor de reciclat. Aici se incadreaza pliantele, brosurile, cataloagele, hartia de impachetat, pungile din hartie. Acelasi simbol, cu codul 20, se regaseste pe cutiile din carton ondulat, iar cu codul 21 pe ambalajele sau display-urile din carton mai subtire.