Pungi biodegradabile personalizate

Ambalajele si produsele biodegradabile incep sa castige tot mai mult teren, multumita companiilor si cumparatorilor interesati de impactul lor asupra mediului inconjurator. Puteti decide sa utilizati ambalaje biodegradabile ca o alternativa la ambalajele care contin materiale pe baza de petrol. 

Diax va ofera solutii si in cazul in care valorile marcii dumneavoastra includ o amprenta de carbon cat mai mica posibil. Pungile biodegradabile personalizate pe care le fabricam din amidon de porumb sau trestie de zahar confera un aspect naturalal si organic, sunt impermeabile, durabile si compostabile!

Ce este un produs biodegradabil?

Haideti sa aprofundam acest concept! Un produs biodegradabil este format din materiale ce pot fi descompuse de organisme biologice precum bacterii, ciuperci si alge. Se degradeaza intr-un mediu favorabil de lumina, umiditate si oxigen. 

Va recomandam pungile biodegradabile personalizate pentru principalele avantaje in minimizarea impactului poluarii: 

  • Ajuta la prevenirea contaminarii excesive a solului sau a depozitelor de deseuri.
  • Reduceti emisiile de dioxid de carbon. In timpul productiei de bioplastice se emit gaze precum CO2, dar in cantitati cu mult reduse in comparatie cu procesul de fabricatie a materialelor plastice obisnuite.
  • Reduceti consumul de energie. Deoarece pungile biodegradabile necesita mai putina energie pentru fabricatie, pot fi produse la o scara mai mare utilizand aceleasi resurse.
  • Sunt reciclabile, nu contin substante chimice toxice
  • In agricultura exista o mare cerere de compost ca ingrasamant. Aceste produse sunt compostabile si nu polueaza solul sau apele asa cum o fac ingrasamintele azotate.

 

Pot fi pungile biodegradabile personalizate parte din strategia dumneavoastra de marketing?

Industria comertului cu amanuntul a adoptat pe deplin utilizarea pungilor biodegradabile, dovada ca responsabilitatea sociala este o componenta importanta a strategiei de marketing. 

Nu este usor sa faceti alegeri verzi,  insa utilizarea unor produse promotionale prietenoase cu mediul este o buna modalitate de a pune in evidenta faptul ca va doriti sa protejati planeta. 

Impachetarea produselor dumneavoastra in ambalaje ecologice, biodegradabile are un efect pozitiv asupra cumparatorilor. Ei vor percepe compania ca fiind responsabila si interesata sa reduca gradul de poluare al planetei. Statisticile confirma ca decizia de cumparare a adultilor nascuti dupa anul 1990 este puternic influentata de factorul durabilitate dar si de dorinta lor de a avea un comportament corect fata de ecosistem.